Γιατί χρειάζομαι ιστοσελίδα για την επιχείρησή μου;

Posted by Ioannis Bardoulis 22/10/2019 0 Comment(s)

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση σχετικά με το πόσο χρήσιμη, τελικά, είναι μια ιστοσελίδα για μια επιχείρηση.

 

Ο συνομιλητής μου προσπαθούσε να με πείσει ότι, εφόσον ζούμε στη γενιά των κοινωνικών δικτύων, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μπει κάποιος στη διαδικασία να προχωρήσει στη δημιουργία ιστοσελίδας, λόγω του ότι μπορεί να γίνει μια κανονική διαφήμιση μέσω των κοινωνικών δικτύων.

 

 

Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να με πείσει, διότι ενώ είχε αρκετά επιχειρήματα, άλλα τόσα βρήκα και εγώ για τα οποία μια ιστοσελίδα όχι μόνο είναι χρήσιμη για μια επιχείρηση, αλλά απαραίτητη.

 

  1. Μια ιστοσελίδα προβάλλει μια σύγχρονη επιχείρηση. Δεδομένου ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, μια επιχείρηση χωρίς ιστοσελίδα δεν φαίνεται ενημερωμένη και ότι συμβαδίζει με τις εξελίξεις. Εφόσον κάποιος θέλει να διαφημίσει το προϊόν ή τις υπηρεσίες του, δεν μπορεί πλέον να βασιστεί μόνο στα πατροπαράδοτα μέσα, ιδιαίτερα σε μία αγορά τόσο ανταγωνιστική.
  2. Μια ιστοσελίδα είναι παράλληλα και 24ωρη διαφήμιση στο διαδίκτυο. Μέσω της ιστοσελίδας της, μια επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της χωρίς να απαιτείται διαρκής προσπάθεια, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των κοινωνικών δικτύων.
  3. Μια ιστοσελίδα δίνει περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα. Στην πλειοψηφία τους, τα κοινωνικά δίκτυα «δουλεύουν» με την προσθήκη φωτογραφιών ή και άρθρων, χωρίς ωστόσο να δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα για την επιχείρηση. Για παράδειγμα, μέσω της ιστοσελίδας, μπορεί να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησης, συγκεντρωμένες και οργανωμένες έτσι ώστε ο πιθανός πελάτης να έχει πλήρη εικόνα του προϊόντος ή της υπηρεσίας για την οποία ενδιαφέρεται.
  4. Μια ιστοσελίδα δείχνει επαγγελματισμό. Η πλειοψηφία των ανθρώπων, ακόμα και αν βρίσκει μια εταιρεία μέσω των κοινωνικών δικτύων, τις περισσότερες φορές ανατρέχει στην ιστοσελίδα για παραπάνω λεπτομέρειες. Προσωπικά, είμαι αρκετά δύσπιστη με εταιρείες χωρίς ιστοσελίδα, διότι θεωρώ ότι δεν σκέφτονται σύμφωνα με την εποχή και δεν επενδύουν αρκετά στο brand τους.
  5. Δεν διαθέτει όλο το αγοραστικό κοινό πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί άνθρωποι, ακόμα και την εποχή αυτή που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν βασικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, δεν ασχολούνται με τα κοινωνικά δίκτυα και χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης προκειμένου να βρουν αυτό που ψάχνουν. Επομένως, μια επιχείρηση που δεν διαθέτει παρουσία στο ευρύτερο διαδίκτυο, πέρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χάνει ένα μεγάλο ποσοστό πιθανών πελατών.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για ακόμα περισσότερους, η κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη επιχείρηση.

 

Πειστήκατε; Επικοινωνήστε μαζί μας για να δούμε την δική σας δραστηριότητα και να βγάλουμε ένα πλάνο για την δική σας επχείρισηση.