Tα λάθη που κάνετε στο e-shop και σας κοστίζουν πωλήσεις

Posted by Ioannis Bardoulis 27/01/2020 0 Comment(s) SEO,

Tα λάθη που κάνετε στο e-shop και σας κοστίζουν πωλήσεις

 

«Μα τι κάνω λάθος και το e–shop μου δεν πουλάει;»

 

Aν έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε αυτή η ερώτηση, σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό σας.

 

Οι λόγοι που το e-shop σας δεν πουλάει, είναι πολλοί και δεν είναι εύκολο για κάποιον χωρίς εμπειρία, να αντιληφθεί τι πραγματικά φταίει. Εσείς τώρα σκέφτεστε «Άρα τι πρέπει να κάνω για πετύχω περισσότερες πωλήσεις και να φέρω πελάτες στο eshop μου;»

 


Παρακάτω σας δίνουμε μερικά ερωτήματα - Tips τα οποία θα πρέπει να τα σκεφτείται και μελλοντικά θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

1. Προϊόντα
Διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό
 
Σκεφτείτε το απλά. Αν πουλάτε ίδια προϊόντα με άλλους και δεν ξεχωρίζετε κάπου, τότε πως διαφοροποιείται η επιχείρησή σας; Γιατί οι χρήστες να επιλέξουν εσάς και όχι έναν ανταγωνιστή σας, που έχει βρει τον τρόπο να διαφοροποιηθεί και τον προβάλλει στους χρήστες;

 

2. Ενδιαφέρον
Αυτό που πρέπει να εξετάσετε σε αυτή την περίπτωση, είναι κατά πόσο τα προϊόντα σας ενδιαφέρουν το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Δηλαδή κατά πόσο δραστηριοποιήστε σε μια αγορά που έχει υποψήφιους πελάτες.

 
3. Τιμές & Προσφορές
Για το αγοραστικό κοινό, οι τιμές και οι προσφορές παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε, είναι ότι στην σημερινή εποχή, οι χρήστες δεν αγοράζουν αμέσως. Μπαίνουν σε πολλά διαφορετικά sites, αλληλλεπιδρούν με διάφορα κανάλια και συγκρίνουν διαρκώς τιμές.


4. Προϊοντική ποικιλία
Η ποικιλία των προϊόντων σας είναι πολύ σημαντική και μπορείτε να είστε σίγουροι πως οι χρήστες θα μπουν στην διαδικασία να την συγκρίνουν με τους ανταγωνιστές σας. Ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει και με τις τιμές.

 
5. Ανταγωνισμός
Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας; Γνωρίζετε τι ενέργειες κάνουν; Σε ποια κανάλια βρίσκονται; Τι τιμές και προσφορές έχουν; Επίσης, γνωρίζετε ποια είναι τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και που υστερείτε ή υπερέχετε σε σχέση με αυτά;

 

6. Κοινό
Γνωρίζετε πραγματικά ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε; Τα κείμενα των διαφημίσεων και του eshop σας, μιλούν στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους ή είναι άστοχα;

 

7. E-shop
Έχετε συνολικά ένα καλό e-shop; Τι εννοούμε με αυτό;

Έχει καλό design; Είναι γρήγορο; Είναι mobile friendly; Είναι εύκολο για τον χρήστη να ολοκληρώσει την αγορά του; Παρουσιάζονται σωστά τα ανταγωνιστικά σας πλεονεκτήματα; Η about page εμπνέει εμπιστοσύνη; Οι τρόποι πληρωμής σας είναι ξεκάθαροι;

Και συνεχίζοντας, έχετε καλές φωτογραφίες; Έχετε μοναδικές περιγραφές προϊόντων ή τις παίρνετε copy/paste από αλλού;

Ακόμα, γνωρίζετε πόσες πωλήσεις χάνετε στο checkout και το ακριβές ποσοστό εγκατάλειψης καλαθιού;

 

8. Διαφημιστικές ενέργειες
Συνολική στρατηγική ανάπτυξης

Υπάρχει συνολική στρατηγική ανάπτυξης; Εάν οι διαφημιστικές σας ενέργειες πραγματοποιούνται από κάποιο agency, είστε σίγουροι πως κινούνται βάσει συγκεκριμένου πλάνου; Ή μήπως γίνονται τυχαία;

Βλέπετε στην σημερινή εποχή, όλα τα online κανάλια συνδυάζονται και επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι διαφημιστικές σας καμπάνιες λοιπόν, πρέπει να έχουν συγκεκριμένο σκοπό και οι διαφημίσεις, θα πρέπει να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Είστε σίγουροι πως οι διαφημιστικές ενέργειες που κάνετε, αποφέρουν κέρδη; Το 80% των διαφημίσεων Google Ads,είναι στημένες λάθος και κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα, χωρίς να φέρνουν κερδοφορία.

 

9. Αξιοποίηση διαφημιστικών μέσων
Εκμεταλλεύεστε τα σωστά κανάλια ή επιλέγετε διαφημιστικά μέσα που δεν αποδίδουν για εσάς; Επίσης, συνδυάζονται σωστά μεταξύ τους; Συμπληρώνουν το ένα το άλλο; 

 

10. Επένδυση σε κανάλια με υψηλό conversion rate, που δημιουργούν επαναλαμβανόμενους πελάτες
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τέτοιου καναλιού, είναι το email marketing. Παγκοσμίως, το 64% των επιχειρήσεων, θεωρούν το email marketing, ως το πιο αποδοτικό κανάλι marketing.

 Εσείς το αξιοποιείτε;

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε ένα audit στο δικό σας site και να δούμε τον τρόπο που παρουσιάζεσται στο κοινό σας.

 

®️ www.internetplan.gr
???? 211 012 9644
???? info@internetplan.gr