Επιδότηση ΕΣΠΑ για δημιουργία Eshop

Επιδότηση ΕΣΠΑ για δημιουργία Eshop

Update 12/02/2021

€5.000 Επιδότηση ΕΣΠΑ "e-Λιανικό" για δημιουργία Eshop

Ξεκινούν οι αιτήσεις στις 22 Φεβρουαρίου για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ e-Λιανικό! 


Αναλαμβάνουμε τη δημιουργία Φακέλου για την επιδότηση και την Κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος, με συνολικό κόστος απόκτησης πακέτου στις €5.000, όσο και η επιδότηση.

 

Το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για κατασκευή e-shop (ηλεκτρονικού καταστήματος) ανακοινώθηκε επίσημα από την Ελληνική κυβέρνηση και θα διατεθεί ένα ποσό ύψους έως 5.000 ευρώ για την κάθε επιχείρηση και θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο.

 

 

Τι συμπεριλαμβάνει η Πρότασή μας

Το Πακέτο για την κατασκευή ολοκληρωμένου eShop που προσφέρουμε ειδικά για την Ελληνική Αγορά, συμπεριλαμβάνει εκτός της άδειας Opencart, πολλά επιπλέον πρόσθετα της Opencart και υπηρεσίες  αλλά και όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες marketing και πωλήσεων :

- Καταχώρηση Domain .gr για 2 χρόνια
- Δημιουργία Λογοτύπου
- Responsive site με παρουσίαση Μακέτας
- Κατηγορίες - Υποκατηγορίες
- Διαχείριση Προϊόντων (Φωτογραφίες, τιμές, Διαθεσιμότητα, Ποσότητα, Προσφορές κ.ά. 
- Βασικό Πακέτο SEO
- Καλάθι Αγορών
- Τρόποι Πληρωμής (Διασύνδεση με Πιστωτική Κάρτα, Αντικατβολή κτλ)
- Τρόποι Αποστολής (Courier, Μεταφορική, Παραλαβή απο το κατάστημα κτλ)
- Διασύνδεση με skroutz, public και bestprice
- 1 χρόνο Ηοsting
- 2ωρη εκπαίδευση του διαχειριστικου και 5 χρόνια Τεχνική Υποστήριξη
- E-mail Account και διαχείριση
- Δημιουργία εταιρικής σελίδας στο Facebook

Πιο αναλυτικά για της πλατφόρμα μπορείτε να δείτε στην σελίδα μας : https://www.internetplan.gr/kataskevi-istoselidon-opencart-journal-el

 

Ποιες επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα;

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΡΑΣΗΣ  «e-λιανικό»

 

 

Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε τριάντα μία (31) ημέρες, ήτοι από 22/2/2021 μέχρι και 24/3/2021. Επιδοτούνται δαπάνες μέχρι 5.000 ευρώ για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερες από 18.000 επιχειρήσεις του κλάδου

 

Δεν απαιτείται πλέον η εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς στις επιχειρήσεις θα δοθεί χρόνος έξι (6) μηνών αφού ενταχθούν, για να υλοποιήσουν το έργο τους.

 

Δικαιούχοι της Δράσης
Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και διατηρούν φυσικό κατάστημα ή σε διακριτό της οικίας τους χώρο ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή,  που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ.


Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

 • Υφιστάμενες που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ έως και την 30/09/2019
 • Νεοσύστατες που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης (12/2/2021)

 

Επιδότηση :

 • Έως 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής (30% μέγιστο επιλέξιμο ποσοστό του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού)  και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.
 • Έως 1.500 ευρώ για αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020.

 

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να ικανοποιούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • να δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47 και αναλυτικοί αυτού με όπως περιγράφονται στο Παράρτημα Χ) είτε ως κύρια δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.
 • να διατηρούν Φυσικό Κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, σε διακριτό της οικίας τους χώρο, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες.
 • να έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.
 • οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019. Για τις νεοσύστατες η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.


Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη την διαβούλευση που προηγήθηκε στην Δράση:

 • Εφαρμόζεται πλέον συγκριτική αξιολόγηση, έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα/λάθη στην υποβολή των αιτήσεων για χάρη της γρήγορης υποβολής.
 • Εξειδικεύεται η στόχευση της πρόσκλησης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο Λιανικό εμπόριο διαφόρων ειδών (ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).
 • Δίνεται βαρύτητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο, έτσι ώστε επιχειρήσεις με μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών τους να προηγούνται  στην σχετική λίστα κατάταξης
 • Δίνεται προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που διατηρούν φυσικό κατάστημα καθώς αυτές επηρεάζονται πιο πολύ από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών/καταναλωτών
 • Επιτρέπεται  η υλοποίηση ηλεκτρονικού καταστήματος υπό μορφή «φιλοξενίας» σε μεγάλους και ασφαλείς δικτυακούς τόπους
 • Δεν απαιτείται πλέον η εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς στις επιχειρήσεις θα δοθεί χρόνος έξι (6) μηνών αφού ενταχθούν, για να υλοποιήσουν το έργο τους.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ολη την Προδημοσίευση της Δράσης «e-λιανικό»

 

 

Τι περιλαμβάνει η επιδότηση 5.000 ευρώ για κατασκευή eshop;
Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα καλύπτει στο 100% όλα τα έξοδα για την κατασκευή, υποστήριξη και φιλοξενία ενός νέου e-shop λιανικής,  ενώ  το κονδύλι που αναμένεται για τον σκοπό αυτό θα ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Με λίγα λόγια, θα επιδοτηθεί η κατασκευή τουλάχιστον 16.000 νέων e-shops σε όλη την Ελλάδα!

 

Γιατί να φτιάξω e-shop με επιδότηση;
To e-shop είναι μονόδρομος για την επιβίωση των επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας. Διατηρώντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η επιχείρηση αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα αφού δεν απαιτείται φυσική παρουσία του πελάτη στο χώρο και μπορεί να ψωνίσει με ασφάλεια από το σπίτι του.

 

Πότε πρέπει να ξεκινήσω την αίτηση για επιδότηση eshop;
Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων ορίζεται σε τριάντα μία (31) ημέρες, ήτοι από 22/2/2021 μέχρι και 24/3/2021. Επιδοτούνται δαπάνες μέχρι 5.000 ευρώ για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) των επιχειρήσεων λιανεμπορίου και αναμένεται να ωφεληθούν περισσότερες από 18.000 επιχειρήσεις του κλάδου

 

Που θα κάνω αίτηση για την ένταξη μου;
Η Internetplan αναλαμβάνει  την αίτηση σας στο πρόγραμμα, την αξιολόγηση και την δημουργία φακέλου.

 

Η Internetplan συνεργάζεται με έμπειρους συμβούλους επιδοτήσεων ΕΣΠΑ πανελλαδικά. Για τους ενδιαφερόμενους, που θα θέλουν να κατασκευάσουν eshop και να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση, έχουμε φροντίσει ώστε να έχουν όλη την πληροφόρηση που χρειάζονται για την επιδότηση των 5.000 ευρώ στην κατασκευή eshop, αλλά και την ολοκληρωμένη υποστήριξη στην κατάθεση της πρότασή τους στο ΕΣΠΑ.
 

Μιλήστε μαζί μας στο 211 0129644 ή στείλτε μας email στο info@internetplan.gr και σύντομα ένας σύμβουλος διαδικτύου θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Διαφορετικά συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου .
 

 

 

 


 

€5.000 Επιδότηση ΕΣΠΑ για δημιουργία Eshop

Captcha
loading